IMG_6946

IMG_6940In het bijzijn van bewoners en medewerkers van aannemer en gemeente heeft wethouder Pieter de Groene vandaag samen met een veertigtal leerlingen van groep 7 van basisschool De Wegwijzer bomen (wilg, es en els) geplant in het talud van de Van Lockhorstweg in Kockengen. Deze feestelijke activiteit markeerde de afronding van de werkzaamheden in fase 2 van Kockengen Waterproof. Tegelijk met het planten van de eerste boom begroeven zij een ‘tijdcapsule’ met een beschrijving van de gebeurtenis en alle namen van de deelnemers.

Pieter de Groene bedankte de bewoners voor het geduld en de medewerking. Uit zijn toespraak: “Het was geen gemakkelijke fase, er waren veel uitdagingen in het werk. Zo moest de riolering in veel gevallen verplaatst worden van achter het huis naar voren. En er werd vervuiling aangetroffen waardoor het werk ook tijdelijk heeft stilgelegen. Maar de afronding van deze fase in het hart van het dorp is een belangrijke mijlpaal en het resultaat mag er zijn: nieuwe riolering en kabels en leidingen, snel internet via glasvezel, alles opgehoogd, opgeknapt en toekomstbestendig.”

Aannemer Reimert rondt deze maand de werkzaamheden in fase 2 af. Her en der in de wijk worden nog klusjes afgewerkt, er wordt groen aangeplant en de laatste huisaansluitingen voor het riool worden uitgevoerd. De werkzaamheden in de volgende fase (fase 3: Prinses Julianaweg e.o.) vorderen ondertussen gestaag.